Видавництво пропонує:

  • повний спектр поліграфічних послуг
  • офсетний кольоровий друк
  • коректура та редакторська правка
  • друк листівок, запрошень, візиток
  • виготовлення брошур, методичнок, посібників
  • сайт видавництва «Ґражда»

пʼятницю, 12 жовтня 2007 р.

Володимир БІРЧАК: Карпатська Україна (спогади й переживання)

Бірчак Володимир. Карпатська Україна
Б 58
Карпатська Україна: Спогади й переживання /Післямова Романа Офіцинського. - Ужгород, Ґражда, 2007. - 200 с.

ISBN 978-966-8924-30-9
ББК 63.3 (4УКР).

Ціна: 10 грн.

Публікується за виданням: Бірчак В. Карпатська Україна. Спомини й переживання. - Прага: Нація в поході, 1940 [на авнтитулі - 1939]. - 91 с. (запропоновано для перевидання в Україні д-р. Вікентієм Шандором).

...Я завжди вважав, що роблені хиби й прогріхи — це наші спільні українські хиби й прогріхи,

а коли про них пишу, то не для того, щоб їх висмівати, але щоб описати, сконстатувати грізний стан, аби в майбутності ми вистерігалися уже цих хиб та хворіб, що їм на ім'я
автохтонство, пайдокрація, протекція, брехня, отаманія, жадоба слави й майна...

3 коментарі:

Анонім сказав...

Вітаю ініціаторів і спонсорів цього перевидання спогадів В.Бірчака! Це дуже потрібна сьогодні книга.Сподіваюся, що ОЧЕВИДНІ орфографічні огріхи (які бездумно збережено,наприклад, у перевиданні історичних повістей прозаїка) видавництво усунуло. Бо вельми непрофесійно копіювати колишні “друкарські чортики”, за які сам Бірчак ладен був осудити коректорів,як він писав,на “кару смерти”. На моїй копії книги Бірчака надруковано “Карпатська Україна”. З якою метою у Вас - “Карпатьска”??? Бірчак НІКОЛИ ТАК НЕ ПИСАВ!!!Прочитайте його листи - там згадано про цю назву.
Хотілося б придбати нове перевидання, щоб ознайомитися з післямовою Р.Офіцинського. Порадьте,будь ласка,як можна це зробити.

SN сказав...

Вітаю ініціаторів і спонсорів цієї доброї справи! Сподіваюся, що ОЧЕВИДНІ граматичні оріхи прижиттєвого видання спогадів вони не дублювали,як це зроблено під час перевидання історичних повістей В.Бірчака.Сам прозаїк писав у одному зі своїх фейлетонів про “кару смерти за друкарського чортика”... Немиле враження справляє виставлене в Інеті на загальний огляд слово “Карпатьска”...
Хотілося б придбати цю книгу, щоб ознайомитися з післямовою Р.Офіцинського,бо спогади В.Бірчака мені відомі. Чи можна це зробити і як?

Андрій Ребрик сказав...

нинішня вартість книги - 10 грн.
можна придбати в Ужгороді, або в Києві (книгарня Смолоскип).